5 redenen om nu te investeren in young professionals

Meer young professionals aantrekken is ook voor overheidsorganisaties noodzakelijk om nu en in de toekomst in te blijven spelen op de actualiteit. Wat zijn precies de voordelen? We zetten het graag voor u op een rijtje.

Investeren in de organisatie

Pas afgestudeerde jongeren kijken met een andere bril naar de bestaande dynamiek binnen de organisatie en opereren op praktische en verfrissende wijze. Dit geeft nieuwe impulsen en zorgt er bovendien voor dat een organisatie aansluiting houdt bij nieuwe ontwik­kelingen en trends. Investeren in jong talent staat daarmee gelijk aan het investeren in de organisatieontwikkeling die past bij de samenleving van nu.

Evenwichtige leeftijdsopbouw

Doordat senior en junior professionals actief samenwerken, leren ze van elkaar. Betrokkenheid en een breder perspectief is het gevolg: een betere basis kun je je als organisatie niet wensen.

Aantrekkelijke werkgever

Een trainee- of talentprogramma blijkt een aantrekkelijke manier voor pas afgestudeerden om uw organisatie te leren kennen. De overheid is voor ‘jong talent’ niet direct de eerste omgeving waar ze denken hun carrière te starten. Met een Talent­programma zorgt u ervoor dat u een aantrekkelijke werkgever bent en blijft.

Potentiële medewerkers

Jong talent past bovendien binnen uw strategisch personeelsbeleid. U maakt gedurende een of twee  jaar kennis met potentiële medewerkers, zonder dat u zich hoeft te binden. Wanneer u vacatures krijgt, staan uw nieuwe medewerkers klaar. Zij kennen op dat moment inmiddels uw organisatie en u kent hen.

Uw afdeling ondersteunen

Young professionals willen graag aan de slag en nemen vanuit hun opleiding de nieuwste inzichten binnen het werkveld mee. Ze zorgen voor energie en vernieuwing en het zijn geboren netwerkers. Bovendien zijn ze opgegroeid met de computer. U zult versteld staan van hun kennis van digitalisering en informatisering.

Wilt u in contact komen met een van onze gedreven en leergierige young professionals? Neem dan contact op met Frank Puchala, senior adviseur Bedrijfsvoering. Bel 06 33 32 19 80 of mail naar frankpuchala@jsconsultancy.nl