Bijdragen aan de ontwikkeling van young professionals is bijdragen aan de kwaliteit van zorg

Binnen het Expertisecentrum Wmo & Jeugd heeft JS Consultancy  een  HR-adviseur  speciaal voor young professionals. Waarom kiest ze voor deze functie?

“Vanuit ons Expertisecentrum Wmo & Jeugd werkt een flink aantal professionals in opdracht bij gemeenten. Ongeveer de helft van hen behoort tot de doelgroep ‘young professionals’. Het is belangrijk om deze groep goed te begeleiden in hun persoonlijke groei en de vervolgstappen in hun carrière”, aldus Michel Kollau, directeur sociaal domein.

Het Young Professional Onderzoek 2015 van de Vrije Universiteit Amsterdam onderschrijft dit belang.  Zo scoren young professionals laag op de mate waarin zij zelf sturing geven aan hun loopbaan. Proactief loopbaandoelen stellen en de vertaling hiervan naar concrete acties is in de praktijk lastig. Klik hier voor de onderzoeksresultaten.

Plezier zorgt voor perfectie

Alle young professionals die namens JS Consultancy werkzaam zijn binnen het sociaal domein worden daarom intensief begeleid door HR-adviseur Isabelle Sporken.

Isabelle: “Ik speel een vaste rol in de HR-cyclus van de young professionals. Hoe het contact er daarnaast uitziet, is per professional verschillend. De vragen die spelen zijn divers: van beroepshouding tot opleidingsmogelijkheden en contracten. Door met de young professionals het gesprek te openen over loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief, stimuleer ik hen om zelf de regie te nemen over  hun carrière.  Waar nodig en gewenst ondersteun en adviseer ik. Vanwege  mijn  brede ervaring binnen het sociaal domein ben ik een goede gesprekspartner voor deze groep, die de eerste stappen zet op de arbeidsmarkt.”

Zoals Aristoteles al zei: ‘plezier in je baan zorgt voor perfectie in je werk’

Tijden zijn veranderd

Is dit alles betuttelend en typerend voor generatie Y  (de achterbankgeneratie)? Absoluut niet.  De tijd is veranderd. Young professionals binnen het sociaal domein krijgen op hun eerste werkdag geen eigen bureautje toegewezen en voegen zich zelden bij een stabiel team met een bulk aan ervaring. Nee; thuiswerken in combinatie met huisbezoeken, heel veel huisbezoeken. Sparren met collega’s bij het koffieapparaat of meekijken met die ene ervaren collega is lang niet altijd vanzelfsprekend (er zijn natuurlijk uitzonderingen!), terwijl er wel behoefte aan is. Bijvoorbeeld omdat er vragen of onduidelijkheden zijn bij het werk. Isabelle: “Dat is precies wat ik zo leuk vind aan deze functie: ik draag bij aan de ontwikkeling van professionals en daarmee ook aan de kwaliteit van de zorg.”

Wilt u uw team versterken met een young professional die kennis en ervaring heeft in de zorg? Bel of mail vandaag nog met Michel Kollau, onze directeur Sociaal Domein. Bel  06 – 51 13 57 93 of mail naar michelkollau@jsconsultancy.nl