Onze Public Academy: het boeien en bloeien van nieuwe, jonge talenten

Jonge mensen binnen de overheid zijn nodig om de organisatie gezond en klaar voor de toekomst te houden. Hoe zorgt u dat ze met plezier in uw organisatie aan het werk zijn en snel hun plek vinden? Met de juiste opleiding natuurlijk. Zo komen jonge mensen niet alleen enthousiast binnen, maar verbinden zich met plezier langere tijd aan uw organisatie.

Voor jonge, afgestudeerde academici en hbo’ers is de combinatie van werken en leren doeltreffend en inspirerend. Door ons programma’s binnen de Public Academy voor versnelde ontwikkeling binnen een vakgebied dragen jonge talenten al snel op constructieve manier bij aan de organisatie.

Marieke Sterenborg, programmamanager opleidingen: “In onze opleidingen voor talenten en trainees richten we ons op kennis, persoonlijke ontwikkeling en een innovatieopdracht. Ook coaching en intervisie maakt deel uit van het programma. We investeren vooral veel in de persoonlijke ontwikkeling van de jonge talenten. Wat je biedt als persoon en de vaardigheden die je hebt spelen een essentiële en onderscheidende rol. Hoe word je met alles wat je in huis hebt een goede projectleider of een goed adviseur?”

Grote sprongen maken

“De talenten in onze opleidingen zijn slimme en ambitieuze, leergierige jonge mensen. Zij stellen zich open, waardoor ze vragen stellen die anderen misschien niet meer durven stellen. Bovendien zijn ze energiek en bijzonder actiegericht. De groepen zijn erg divers, zowel in persoonlijkheden als op het gebied van kennis, maar toch hebben ze veel gemeenschappelijke vragen en ontwikkelpunten. Het leukste is misschien nog wel dat ze binnen korte tijd enorme sprongen in hun ontwikkeling maken. “

Werelden samenbrengen

Jonge talenten volgen ons opleidings­programma en werken binnen een overheidsorganisatie aan projectopdrachten, brengen nieuwe kennis en vaardigheden in en/of pakken een deel op van het werk dat voorhanden is. Belangrijk is het om deze twee werelden samen te brengen. JS Consultancy begeleidt samen met opdrachtgevers de inbedding van de opleiding in de organisatie. Ook betrekken we managers en mentoren actief bij het programma. Hierdoor ontstaat een opleidingsprogramma op maat.

Onze Public Academy is een hoogwaardig opleidingsbureau dat inspeelt op zowel de behoeften binnen de overheid als de specifieke (leer)behoeften van jonge mensen. Binnen deze academy  bieden wij  trainee- en talentprogramma’s om te zorgen dat talenten zich versneld ontwikkelen binnen uw afdeling. De looptijd van onze talentprogramma’s is een of twee jaar. Maandelijks komen de trainees of starters een of twee dagen bijeen voor een opleidingsdag, intervisie, coaching of groepsopdracht.

Bekijk hier onze traineeships/talentprogramma’s voor young professionals >>