Finalisten JAvhJ16 bekend!

Het is bekend: Jorrit Blaas (Ministerie van OCW), Mark Brouwer (Ministerie van Defensie), Souhail Chaghouani (Gemeente Baarn) en Ellen de Milliano (Gemeente Bergen op Zoom) zijn de finalisten voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016. Ontzettend trots zijn we, niet alleen op de finalisten, maar op al het talent dat rondloopt binnen de publieke sector.

De vier werden door de jury, bestaande uit Florus van der Linden (voorzitter Futur), Jop Hellegers (oud-bestuurslid Futur), Katherine Diaz (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2013), Miriam Brouwer (JS Consultancy) en Marcel Burgers (JS Consultancy) uit de tien overgebleven kandidaten gekozen.

Inspirerende voorbeelden voor vele jonge mensen

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Futur, het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren, in samenwerking met JS Consultancy. Futur-voorzitter Florus van der Linden is heel tevreden met de genomineerden: ‘Deze vier kandidaten kunnen wat mij betreft allemaal Jonge Ambtenaar van het Jaar worden. Ze belichamen bovendien allemaal op hun eigen manier onze slogan van dit jaar: “aan het roer”. Ik ben benieuwd wie vanaf 21 januari de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar mag dragen.’ Herrie Geuzendam, directeur Bedrijfsvoering bij JS Consultancy, is het daarmee eens: ‘De finalisten zijn stuk voor stuk enorm talentvol. Inspirerende voorbeelden voor vele jonge mensen die een carrière bij de overheid ambiëren.’

vier finalisten bekend

Verkiezingsavond

Op 21 januari 2016 nemen de vier finalisten het tegen elkaar op tijdens de spectaculaire verkiezingsavond in theater aan de Schie in Schiedam. De vakjury voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar met onder meer oud-winnaar en D66-Kamerlid Wassila Hachchi kiest dan de winnaar en bepaalt wie de opvolger wordt van Dagmar Winkelhorst. Opgeven voor de verkiezingsavond kan hier: www.javhj.nl/aanmelding-verkiezingsgala-21-januari-2016.

Laat je stem horen!

Ook het publiek kiest een winnaar. Iedereen kan vanaf vrijdag 27 november zijn of haar stem laten horen. Via de website www.javhj.nl kan op Ellen, Jorrit, Mark en Souhail worden gestemd. Ook de publiekswinnaar wordt tijdens de verkiezingsavond op 21 januari bekendgemaakt.