Jong talent & beleidsadviseur Elja bekijkt alles met een frisse blik

Elja van den Born (23 jaar) studeerde Bestuur- en Organisatiewetenschap en werkt sinds juli 2016 als beleidsadviseur Wmo/Jeugd in Lelystad. Een zeer afwisselende functie die Elja op het lijf geschreven is.

“Ik heb als beleidsadviseur  twee opdrachten. Op het gebied van Wmo houd ik me bezig met de herindicaties en de PGB’s, ben ik bezig geweest met de mantelzorgwaardering en de collectieve verzekering en natuurlijk het Lelystads sturingsmodel, de innovatieve aanbesteding en sturing van de ondersteuning vanuit de Wmo.  Wat betreft jeugd ben ik vooral bezig met de jeugd- en gezinsteams. Zo ben ik vraagbaak bij casusvragen en het proces rondom PGB en herindicaties.”

“Het mooie van mijn werk is dat ik met inwoners in gesprek ben, bijvoorbeeld op het gebied van mantelzorgbeleid. Het beleid komt dus niet alleen achter een bureau tot stand. Als het aan mij ligt, zou ik graag nóg meer met hen willen communiceren! Wat ik bijzonder boeiend bij een gemeente vind, is juist dat het werk zo divers is. Dit past bij wie ik ben. Ik ben flexibel en kan snel schakelen. Mijn collega’s zeggen dat ik met een frisse blik naar de zaken kijk en dat ik snel en voortvarend te werk ga. Allemaal eigenschappen die ik in dit werk kan inzetten.”

Op Elja’s eigen initiatief is ze bij de gemeente Lelystad aan de slag gegaan via een talentprogramma van JS Consultancy. Waarom die keuze?

“Ik werkte al eerder bij de gemeente Lelystad. Na het schrijven van mijn scriptie over professionele ruimte in teams bij de politie vroegen ze me bij de gemeente om terug te komen voor een zwangerschapsvervanging. Een andere collega had ondersteuning nodig op het gebied van jeugd. Tezamen leverde dat een – tijdelijke – fulltime baan op. Ik wilde deze functie graag aannemen, maar wel graag via JS Consultancy. Ik ben pas afgestudeerd en nog jong en ik dacht dat een talentprogramma me nog meer kon brengen. De functie is bovendien tijdelijk en via JS Consultancy kan ik daarna gemakkelijker weer bij een andere gemeente aan de slag.”

“Ik volg het talentprogramma beleidsadviseur sociaal domein. Onderdeel daarvan is een opleiding. We hebben nu twee boeiende bijeenkomsten gehad. De dag  na iedere sessie kijk ik met nieuwe inzichten rond in onze organisatie, ontzettend leuk is dat. Professionals van verschillende gemeenten en domeinen volgen de opleiding. Eén professional doet hetzelfde als ik, maar dan bij een andere gemeente. Ook die uitwisseling is erg waardevol.”

Ben jij ook geïnteresseerd in een traineeship of talentprogramma bij JS Consultancy en de overheid? Bekijk dan nu ons aanbod voor young professionals >>