René ’t Mannetje: “Het maakt me enthousiast als mensen stappen zetten”

“Het is belangrijk dat organisaties het gaan belonen wanneer mensen in beweging komen. Ik herinner me een groep werknemers tussen de 50 en 60 jaar die de gelegenheid kregen om te onderzoeken wat voor werk ze wilden doen. Binnen of buiten de organisatie.

Ze mochten ook blijven waar ze zaten, maar wel als bewuste keuze. Zij zijn helemaal opgebloeid en hebben hun loopbaan met veel plezier en succes vervuld.”

Bij JS Consultancy werken loopbaancoaches die zich naast coaching bezighouden met outplacementtrajecten en mobiliteitsprojecten. René ’t Mannetje: “Onze loopbaantrajecten zijn echte bezinningstrajecten. ‘Ik doe dit al heel lang en ik zou weleens iets anders willen maar ik weet niet wat.’ Zo’n traject hoeft niet te leiden tot een andere functie, maar het kan wel.”

Meer mogelijkheden

“Omdat we veel kennis hebben van de ontwikkelingen bij de overheid en de gewenste invulling van functies en rollen, weten we wat iemand  nodig heeft om goed te functioneren. Ook de culturen van verschillende organisaties kennen we. Zo kan iemand die in de ene organisatie niet goed aardt in de andere organisatie wel een goede plek vinden.

We bemiddelen bij JS Consultancy  dagelijks mensen naar tijdelijke en vaste functies binnen verschillende overheidsorganisaties. Voor cliënten die bij een gemeente vandaan komen, is het soms echt een eye-opener om te ontdekken dat bij een waterschap of omgevingsdienst ook boeiende functies zijn.

Standaard laten we mensen kennismaken met  een van onze recruiters. Zo krijgt iemand ook vanaf de andere kant zicht op de arbeidsmarkt.”