Regie draait om lef en loslaten

De eerste driedaagse leergang Regisseren kun je leren is op vrijdag 19 februari van start gegaan en bleek direct al een succes. Het draait om lef en loslaten, was de mening van de deelnemers. Oók het lef om regie op de agenda te krijgen.

De eerste dag stonden de betekenis van regie en de rol van de regisseur op de agenda. Het begint allemaal met een visie, het liefst vastgesteld door het bestuur. Regie is vooral ook maatwerk; iedere gemeente en iedere situatie is weer anders. De regisseur speelt in dit geheel vooral een verbindende rol. Niet alleen op inhoud kun je dingen bereiken, het draait in belangrijke mate ook om de relatie.

Gastspreker verbindt met praktijk

Gastspreker Erwin Baltus nam de deelnemers vervolgens mee met zijn ervaringen die hij opdeed als projectleider bij gemeente Hollands Kroon; een gemeente die zoveel mogelijk belegt bij inwoners en bedrijven. Een perfect voorbeeld van hoe regie er in de praktijk uit kan zien.

De uitwisseling tussen deelnemers uit het fysiek en sociaal domein bleek eveneens waardevol, vond programmamanager en trainer IdaWildeboer: “Op zo’n dag merk je dat van elkaar leren enorm inspirerend werkt. Dat deelnemers werkzaam zijn binnen verschillende domeinen heeft dan juist een meerwaarde.”

Meer informatie en/of inschrijven?

De leergang staat gepland op de volgende data:
– 10 oktober 2016
– 31 oktober 2016
– 14 november 2016

Bekijk het hele programma van de opleiding en schrijf je nu in!

Heeft uw organisatie behoefte aan een ervaren (tijdelijke) regisseur? Neem dan contact op met Guido Termont, onze directeur Ruimte & Infra. Bel 06 – 33 32 19 61 of mail naar guidotermont@jsconsultancy.nl