Kiezen voor een trainee is kiezen voor iemand die ultiem leergierig is!

“Ik ben hier pas een jaar maar ik voel me zo op mijn plek dat het lijkt of ik hier al veel langer ben”, zegt Ronald Kuin, trainee vaarwegen bij de provincie Zuid-Holland.

Ronald studeerde Civiele Techniek  aan Universiteit Twente  en houdt zich sinds november 2014 als trainee bezig met onder andere trajectstudies voor het voorbereiden van groot onderhoud aan provinciale wegen en de functionele analyse van veiligheid, doorstroming en onderhoud.

“Het is leuk en interessant werk, je krijgt veel kans om nieuwe dingen te proberen en je wordt gesteund om zaken op te pakken. Sommige werkzaamheden zijn voor mij nieuw en voor mijn collega’s niet, maar er zijn ook projecten die ik oppak die binnen de afdeling  wel nieuw zijn. Denk aan de analyse van de verkeersveiligheid: hoe is dat in het verleden gegaan en hoe zou je dat anders kunnen doen? Een ander voorbeeld is een experiment met glow in the dark-markering voor fietspadverlichting.”

Opleiding zet je aan het denken

“Trainees zijn mensen die ervoor kiezen iets nieuws te willen leren. Ultiem leergierige mensen die niet bang zijn. Voor een organisatie levert dat een frisse blik op van iemand die van aanpakken weet. Het meest waardevolle voor mezelf is juist die combinatie van inhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling.  Zeker de opleiding die we maandelijks met verschillende trainees hebben, leert me veel. Afgelopen week hadden we bijvoorbeeld een module over persoonlijk leiderschap. Die zette me aan het denken over waar ik mee bezig ben en wat ik wil doen. Wat ook prettig is van het leren samen met andere trainees is dat je ervaringen deelt.”

Kennistrips

Een boeiend onderdeel van de opleiding vormen de kennistrips die zo nu en dan door een aantal trainees georganiseerd worden voor de hele groep. Het doel is om de anderen een kijkje binnen jouw vak en traineeship te geven. Ronald was medeorganisator van zo’n trip, onder meer over het in orde houden van wegen en bruggen.

Ronald: “We gingen naar de verkeersmanagementcentrale in Gouda, bekeken de parallelstructuur van de A12 en de brugbedieningscentrale. De andere trainees waren verrast hoeveel werk gepaard gaat met wegen, waar je normaal gesproken alleen maar overheen rijdt. De sprekers die we hadden uitgenodigd vertelden dingen die zelfs voor mij nieuw waren. Een prettige verrassing!”

Wilt u uw team uitbreiden met een gedreven young professional ruimte? Neem dan contact op met Guido Termont, onze directeur Ruimte & Infra. Mail naar guidotermont@jsconsultancy.nl of bel 06 – 33 32 19 61.