Ruimte voor talent

Opeens kijken we allemaal weer Formule 1, want er rijdt een Nederlands talent rond.  Het was een tijdje behoorlijk saai die Formule 1. In ieder geval voor iedereen die geen diehard autofan, Mercedes adept of een Engelsman is. Naast dat we lekker chauvinistisch met z’n allen (terecht) staan te juichen, zie ik ook wat anders. Wat ik mooi vind om te zien, is dat dit talent de ruimte krijgt. En dat niet alleen: hij pákt ook zijn ruimte en zet de boel even lekker op zijn kop. Verstappen heeft de regie!

Daag uit

Hoe krijg je een medewerker in die regierol en zorg je voor zoveel mogelijk ruimte zodat hij of zij kennis en vaardigheden kan etaleren? Dat begint bij loslaten en vertrouwen. Geef medewerkers ruimte om anders te acteren en daag ze daar toe uit. Je moet dan wel de kwaliteiten van medewerkers in je organisatie kennen en herkennen, en de medewerker ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in zijn eigen kwaliteiten. Daar zijn testen als Insights Discovery en Management Drives prima voor in te zetten. Ook kun je medewerkers actief uitnodigen om deel te nemen aan andere projecten, klussen en opdrachten dan waar ze normaal inzet voor plegen.

Regie op eigen inzet

Via een online platform als Part Up of een eigen podium waar je klussen en projecten op plaatst, kun je medewerkers faciliteren in hun zoektocht naar ontwikkeling. Als die trein eenmaal een beetje gaat rijden zien collega’s van elkaar dat er op andere plekken in de organisatie ook mooie dingen te doen zijn. Naast de waardevolle bijdrage aan de betreffende klus levert dat ook vaak verrassende inzichten en ervaringen op die te gebruiken zijn in hun eigen werk. Voor zo ver je nog van ‘eigen’  werk kan spreken als je zoveel ruimte krijgt. Zo wordt je een lerende organisatie die inzet op talent van medewerkers.

Ruimte voor je talent

Een medewerker die ruimte krijgt voor zijn talent kijkt goed naar de waarde die hij toevoegt en gaat aan de slag met klussen die hij leuk vindt en waar hij goed in is. Deze ruimte kun je borgen in de visie van de organisatie en terug laten komen in de kernwaarden. Laat daarom de kernwaarden van een organisatie leidend  zijn voor verandering! Die verandering is namelijk niet vanuit structuur en systemen te realiseren. Die zijn slechts ondersteunend aan de verandering die je werkelijk wil zien.

Wilt u uw team uitbreiden met een regisseur die ruimte pakt voor zijn/haar talenten? Neem dan contact op met Guido Termont, onze directeur Ruimte & Infra. Bel 06 – 33 32 19 61 of mail naar guidotermont@jsconsultancy.nl

Bekijk welke bijdrage onze professionals kunnen leveren binnen uw organisatie >>