Inspirerend? Dat medewerkers het inzicht krijgen dat ze zelf aan het roer zitten!

Het analyserende aspect, medewerkers het inzicht geven dat ze zelf aan het roer zitten en ervoor zorgen dat zij  het inzicht krijgen dat ze zelf die ‘change’ kunnen maken. Dat is wat Maarten van der Molen zo ontzettend inspirerend en leuk vindt aan zijn traineeopdracht bij gemeente Haarlem.

Hij is in maart gestart als trainee organisatieverandering , dus inmiddels negen maanden aan de slag.  Vol energie en enthousiasme vertelt hij over zijn ervaringen als trainee en over de opleiding.

Veranderen zonder te reorganiseren

“In het kort komt mijn functie neer op het faciliteren van en het zoeken naar de kern van de verandervraag om vervolgens samen tot een oplossing te komen. Deze verandervragen komen zowel vanuit het management als vanuit de medewerkers.”

Een voorbeeld van een verandervraag is het herijken van het proces ‘meldingen in de openbare ruimte’. De melding komt binnen bij het KCC, die dit vervolgens doorgeeft aan de beheerafdeling, die daarna een contractpartner inlicht. Door de reorganisatie van de beheerafdeling naar een regieorganisatie was het proces niet meer helder. Medewerkers grepen terug naar vroeger en gebruikten hun oude netwerk in plaats van het nieuwe proces.

Maarten: “Zo’n traject wordt dus aangepakt door eerst in een kleine groep (ontwerpteam) in meerdere sessies het proces in kaart te brengen en te zoeken naar de knelpunten. Daarnaast zoeken we naar een manier om de rest van de betrokkenen uit het ‘systeem’ aan te laten haken. Vervolgens staat er een grote bijeenkomst op de agenda met alle betrokkenen ; samen bekijken we de situatie en het probleem en zoeken we naar een oplossing.”

De kracht van deze aanpak is dat iedereen de mogelijkheid krijgt betekenis te geven aan het probleem en inziet dat de oplossing bij henzelf ligt. Een proces veranderen zonder te reorganiseren. “Dit is waar ik elke keer weer mijn energie uit haal; dat we het vraagstuk andersom benaderen en de uitkomst dus van tevoren niet bekend is. De medewerkers komen zelf met de oplossing.”

Unieke kans

Naast het traineeship volgt Maarten het tweejarige traineeprogramma van JS Consultancy. “De opleiding is zo’n ontzettende, waardevolle toevoeging aan de praktijk. Zo’n kans is uniek en weinig mensen gegeven. De trainingen zijn van een hoog niveau en de mogelijkheid om met acteurs te werken tijdens de trainingsdagen is erg inspirerend. Je neemt een case mee uit de praktijk, gaat ermee aan de slag en je kunt het meteen toepassen in je werk. Een perfecte combinatie. Elke trainingsdag voelt als een leuk uitstapje. Ik hoop ook na mijn traineeship mijn rugzak te kunnen blijven vullen en doorgaan met mijn eigen ontwikkeling.”

Doordat ze van aanpakken weten en outside the box denken, zijn trainees zeer zeker een toegevoegde waarde voor organisaties

Verandering is overal

“Organisaties zijn niet zo ouderwets als ze soms denken. Ze hebben echt niet 50 jaar stilgestaan. Verandering is overal en elke dag. Dus die frisse blik van jonge mensen is meer dan dat. Het zit ook in organisaties een spiegel voorhouden en blijven reflecteren.”

Maarten stond ook in die rol op het podium tijdens het jubileumcongres. Naast de drie kopstukken Annemarie Jorritsma, Jan de Vries en Anneke Knol was hij degene die als  side-kick de high lights uit de discussie samenvatte. Een prachtige en leuke ervaring, en ook een beetje spannend. Hij liet zich niet uit het veld slaan en kon goed helder zijn gedachten verwoorden.

Ambitieus en innovatief

Als je trainees in huis haalt, krijg je er gemotiveerde en getalenteerde collega’s bij die aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling. Ze zijn super ambitieus en innovatief en deze combinatie maakt trainees waardevol voor de organisatie. Ze hebben een steile leercurve en gaan aan de slag met hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. “Doordat ze van aanpakken weten en outside the box denken, zijn trainees zeer zeker een toegevoegde waarde voor organisaties.”

Heeft u interesse om een trainee in huis te halen? Bel of mail met onze directeur Bedrijfsvoering Herrie Geuzendam, 06 – 20 21 82 27, herriegeuzendam@jsconsultancy.nl