Wie jarig is, trakteert

“JS Consultancy is jarig en trakteert… op een congres. Met zo’n prachtig vol programma dat het niet eens allemaal op een dienblad past. En dat is natuurlijk een verrukkelijke traktatie voor een dagvoorzitter die niet goed kan kiezen, zeker niet als er gebak in het spel is…”

Door Elisabeth van den Hoogen, dagvoorzitter tijdens het congres.

“Maar het gaat niet om de dagvoorzitter. Die heeft weliswaar een grote verantwoordelijkheid, maar een bescheiden rol. Dit congres is een cadeau voor de overheidsprofessional. Die professional die nu nog volop bezig is binnen het sociaal domein en straks aan de slag gaat met de Omgevingswet omdat het verzorgingstehuis een nieuwe functie krijgt. Die impressionistische stippen op de horizon moet omtoveren tot concrete werkgelegenheid voor werkzoekende gehandicapten.

Maar dit cadeau is ook een welkome surprise voor de overheidsprofessional die met het college-akkoord enthousiast de wijk in is getrokken, maar nog collega’s heeft die aarzelen, wikken en wegen. En voor professionals die in een keukentafelgesprek uitstekend het talent van de cliënt boven tafel kunnen krijgen, maar niet altijd de juiste kanalen kunnen aanboren waardoor de cliënt die talenten kan gaan verzilveren.

Verbinden is het toverwoord van dit tijdsgewricht.

Maar wat is precies de bijbehorende toverspreuk? Kun je “hocus pocus pilatus pas” anno 2015 vertalen met: loslaten, omdenken en kantelen? En welke “gebaren” moet je daar dan bij maken?

Los daarvan kan het zijn dat er op 26 november nieuwe brandende kwesties en acute dilemma’s om aandacht vragen. Wat mij betreft kunnen ook die aan de orde komen. Graag zelfs. Het zou immers zonde zijn om op zo’n mooie middag met bevlogen collega’s, kundige JS Consultancy-adviseurs en -trainers en andere partners een actuele vraag onbesproken te laten. En daarbij kunnen we gelukkig ook een beroep doen op Annemarie Jorritsma, de keynote-spreker en eregast.

We maken er een inspirerende middag van waarop iedereen aan het woord kan komen, andere  geluiden hoort en open staat voor nieuwe verbintenissen.

Of er ook nog gedanst gaat worden? Met Shirma Rouse kan dat bijna niet missen…”