Wij zijn klaar voor de jonge ambtenaar!

Afgelopen dinsdag was het zover: ons landelijke congres ‘Bent u klaar voor de jonge ambtenaar?’. Een dag in het teken van het vinden, binden, boeien én ontmoeten van young professionals. In het mooie provinciehu218js congres utrechtis van Utrecht hebben we zo’n 180 mensen mogen verwelkomen die allen op hun eigen manier verbonden waren én zijn met dit onderwerp. Een samenkomst van ambtenaren, overheidstrainees en natuurlijk onze vooraf geselecteerde kandidaat trainees!

De dag werd geopend door Koen Biemans, senior adviseur bij JS Consultancy, die op bevlogen wijze vertelde welke potentie wij bij JS Consultancy zien in young professionals en hoe onmisbaar zij in onze ogen zijn voor de overheid. Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage legde daarna de link tussen de sportwereld en de overheid, door onder andere te benoemen hóe belangrijk het is om young professionals – in welke branche dan ook – goed te coachen en te begeleiden. Het potentieel van young professionals wordt het 127js congres utrechtbeste benut wanneer je samen met hen het leerproces doorloopt. Hou ze een spiegel voor, stel vragen, reflecteer samen op het geleverde werk en stel samen nieuwe doelen. ‘Niet zeggen hoe het moet, maar vragen hoe het kan!’, aldus Jochem Uytdehaage.

‘Niet zeggen hoe het moet, maar vragen hoe het kan!’

Met die inspirerende woorden en adviezen op zak werd het publiek uitgenodigd om hun kijk op het thema met ons te delen tijdens een debat, samen met Jochem Uytdehaage, Souhail Chaghouani (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016), Jon Pronk (teammanager ODRU) en Eveline van der Schoot (adviseur Werving & Selectie JS Consultancy). Wat maakt nou dat er nog zo weinig young professionals bij de overheid werken en hoe halen we deze drempels weg? De stellingen deden genoeg stof opwaaien en resulteerden in mooie reacties, antwoorden en ook weer nieuwe vragen. Het gesprek vervolgde zich dan ook tijdens de verschillende workshops, waarbij eenieder in kleine groepen kennis kon delen en op interactieve wijze werd meegenomen in nieuwe inzichten.

Het belang en de toegevoegde waarde van young professionals binnen de overheid – binnen élke organisatie – stond deze ochtend voorop en werd door iedereen breed gedragen. Het carrière-event in de middag was dan ook een logisch vervolg en een groot succes! Aanwezig waren 49 vooraf door ons geselecteerde young professionals, die allen staan te popelen om hun kennis en ervaring in te zetten bij de overheid. De aanwezige opdrachtgevers waren daarnaast erg nieuwsgierig naar ‘het aanbod’ en hebben via speeddates en innovatieopdrachten kennis gemaakt met al het  aanwezige toptalent. Bijzondere ontmoetingen en nieuwe verbindingen tussen ‘jong’ en ‘oud’, of misschien beter gezegd ‘nieuw’ en ‘ervaren’!

Bijzondere ontmoetingen en nieuwe verbindingen tussen ‘jong’ en ‘oud’, of misschien beter gezegd ‘nieuw’ en ‘ervaren’!

838js congres utrecht

We zijn trots op de stap die we dinsdag hebben gezet, samen met alle aanwezigen en betrokkenen. De stap naar meer openheid voor, kennis van en interesse in young professionals binnen de overheid! En natuurlijk de stap naar directe matches tussen opdrachtgevers en jong talent!

Wij zijn klaar voor de jonge ambtenaar, u ook?!

Was u dinsdag aanwezig en wilt u de dag nogmaals beleven? Of was u niet aanwezig en bent u (samen met vrienden/collega’s) benieuwd naar de besproken thema’s gedurende de dag? Ga dan naar onze congrespagina, waar u de gepresenteerde uitkomsten van ons onderzoek kunt downloaden en natuurlijk ook de presentaties van alle ochtendworkshops.

1136js congres utrecht

Heeft u interesse om de mogelijkheden voor (young) professionals voor uw organisatie (nog eens) te bespreken? Neem dan contact op met onze senior adviseur Koen Biemans. Bel 06 33 32 19 56 of stuur een e-mail.

Wij zijn klaar voor de jonge ambtenaar, u ook?!